Kökü mazi gözü ati'yiz

Kökü mazi gözü ati

Genç Memur-Sen İl Başkanı Murat Memiş yaptığı yazılı basın açıklamasında, oluşumlarının egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu savunan ‘Kökü mazi gözü ati' bir oluşum olduğunu söyledi.

 

ÜLKESİNİN HAK VE MENFAATLERİNİ

SAVUNAN BİR KURULUŞ

Genç Memur-Sen’in Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Yönetim kurulunun öncülüğünde, Memur-Sen Konfederasyonu bünyesinde Aralık 2012 tarihinde kurulduğunu belirten Memiş, genel merkezlerinin Ankara olduğunu, Genel Başkanlık görevini ise Eyüp Beyhan’ın yaptığını belirtti. MEmiş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:“Kökü mazi, gözü ati” olan Genç Memur Sen; temel insan hak ve özgürlüklerine dayanan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, millet iradesine de, milletin seçtiği idareye de saygı gösterilen, katılımcı demokrasinin yerleştiği, özgür birey ve sivil toplum örgütlerine gerçek anlamda var olma ve düşünce üretip teklifler sunma hakkının tanındığı bir ülke idealiyle ülkesinin hak ve menfaatlerini savunan gençlik kuruluşudur”

ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİR ANLAYIŞ

“Kimsenin ötekileştirilmediği, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, demokratik, sosyal, hukuk devleti olmanın gereği olarak her vatandaşın devlet imkânlarından eşit şekilde yararlandığı bir ülke için mücadele etmek ve bu bilince sahip yeni nesiller yetiştirme prensibiyle kurulmuştur. Sahip olduğu medeniyet köklerine yaslanan bir sivil toplum kuruluşudur.  Genç Memur-Sen kamuda çalışan, üniversite öğrencisi ve lise öğrencilerine yönelik çalışmaları olup yaş sınırı 35 ve altıdır. Genç Memur-Sen örgütlenmesi demokratik yönetişim ve katılımcılığı esas alan bir modeli ilke edinmiştir. Tüm gençlik kuruluşlarına çatı kuruluş olma amacındadır. Teşkilatlanmalarımız, kucaklayıcı, birleştirici ve ötekileştirmeyen bir anlayış temel ilke edinerek yapılanmaktadır”

 

GENÇLİK HAREKETİNE ÖNCÜLÜK ETTİ

“Genç Memur Sen, Türkiye’nin daha da demokratikleşmesi, özgürlük alanlarının genişlemesi için mücadele eden, Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağı milli ve manevi değerleriyle sabit, diğer ayağı ise bütün dünyayı kucaklayan açlık, yoksulluk çeken ve doğal afetlere uğrayan insanlara yardım elini uzatmayı da ihmal etmeyen, zulme ve katliama uğrayan halklara yardımcı olmayı kendine borç bilen nesiller yetiştirmektir. Genç Memur Sen; Mısır için Direniş, İnsanlık için Diriliş Mitingi ve 12 Eylül Darbesinin yıldönümünde TRT Radyosu önünde gençlerle bir araya gelerek protesto ederek, R4BİA Platformunda aktif görev alarak “Gençlik darbeye direniyor” eyleminde öncülük yaparak duruş ve tavrını demokrasiden yana koyarak Türkiye’deki gençlik hareketine öncülük etmiştir”

 

İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ

“Memur Sen Kırıkkale İl Başkanlığı bünyesinde İl Başkanımız Sayın Oktay SÜMER’ in katkılarıyla kurulan Genç Memur-Sen Kırıkkale İl Temsilciliği olarak, teşkilatlanma çalışmalarıyla beraber gençlere yönelik birçok proje yapmayı amaçlıyoruz. Bu etkinliklerimizin temel amacı milletle ve değerleriyle barışık, kültür ve medeniyet değerlerimizin inşasını mesele edinen, daha büyük, daha güçlü, daha huzurlu, daha demokratik bir Türkiye hayali kuran, hayalden öte bunu aksiyona dönüştüren gençler yetiştirmek. Bu yönde çalışmalarımızı tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmalarımızda başta sivil toplum Kuruluşlarının gençlik örgütleriyle ve ilimizin bütün yöneticileriyle istişare ve diyalog içerisinde olacağız”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü